100 Cims: 50 excursions escollides

Fermí Azcona, Constantí Torres i Joan M. Vives

100 Cims: 50 excursions escollides

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 23,80€

Col·lecció: Khroma, núm. 21

ISBN: 978-84-9034-978-6

Nombre de Pàgines: 120

Mides: 24 x 22,5 cm

Enquadernació: Tapa dura

Data primera edició: Octubre del 2020

Compartir aquesta pàgina a:

100 Cims: 50 excursions escollides

Fermí Azcona, Constantí Torres i Joan M. Vives

El juliol de 2006, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va posar en marxa el repte dels “100 Cims”, una activitat que té com a objectiu conèixer Catalunya tot practicant l’excursionisme a través d’una proposta de 308 cims remarcables que són, alhora, uns magnífics miradors del territori.

En el llibre que teniu a les mans es fa una tria de 50 dels cims que figuren al llistat de la FEEC, que estan distribuïts per tot el territori català. Hi podreu trobar cims molt populars, com la Pica d’Estats o el Puigmal, i d’altres que no són tan freqüentats, com el Gran Tuc de Colomers. També n’hi trobareu del Prepirineu, com el Bassegoda, la Pala del Teller o el Coscollet, i altres de les serralades costaneres, com el Caro, el castell de Montgrí o la Mola de Colldejou. No hi podien faltar, tampoc, els del massís més característic de casa nostra, Montserrat, del qual s’ha triat el Montgròs. Les excursions que podreu seguir en aquests territoris són molt variades, des d’itineraris exigents a causa del desnivell o la durada fins a altres molt assequibles.

Fermí Azcona, Constantí Torres i Joan M. Vives

Fermí Azcona Vilatobà (Sant Guim de Freixenet, 1955). Membre de l’AE de l’Urgell de Tàrrega i del Comitè dels 100 Cims de la FEEC. La seva afició a la muntanya l’ha portat a conèixer indrets i cims llunyans (Alps, Andes, Atles, Balcans, Caucas, Còrsega, serralada Cantàbrica, Tatras…) i més propers i nostrats com els Pirineus, on ha dut a terme la travessa de mar a mar i més de 400 cims, inclosos els 213 tresmils. Bon coneixedor de les valls i serralades que omplen les comarques catalanes, se sent afortunat de poder-les gaudir i agraït de tenir la informació que ens han deixat les anteriors generacions d’excursionistes i muntanyencs.

Constantí Torres Bosch (Bellpuig, 1949). Viu a Tàrrega i passa bona part de l’estiu a Vielha, on té residència. És professor jubilat d’institut, de l’especialitat de matemàtiques. Pertany a l’AE de l’Urgell de Tàrrega i és membre del Comitè dels 100 Cims de la FEEC. Des de ben jove és afeccionat a l’excursionisme i al senderisme i darrerament gaudeix molt ascendint muntanyes del territori català.

Joan M. Vives Teixidó (Ripoll, 1957). Membre de la UEC de Gràcia, del CE Catalunya i del Comitè dels 100 Cims de la FEEC. Instructor voluntari d’excursionisme i tècnic de senders. Coneix en profunditat les muntanyes d’Osona, del Ripollès i de la Cerdanya, sense oblidar les altres serralades catalanes. Va per la muntanya a peu, corrent, en bicicleta o amb esquís. És autor de set llibres i de més d’un centenar d’articles de temàtica excursionista, BTT i pedra seca.

Tots tres són coautors, també, del llibre 100 Cims: el projecte més popular d’ascensions a les 308 muntanyes escollides de Catalunya.