Cap i pota

El gran llibre dels menuts

Jaume Fàbrega

Cap i pota

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 15,50€

Col·lecció: El Cullerot, núm. 69

ISBN: 978-84-9034-980-9

Nombre de Pàgines: 232

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2020

Compartir aquesta pàgina a:

Cap i pota

El gran llibre dels menuts

Jaume Fàbrega

Hi ha gent que té prejudicis cap a la cuina dels menuts, cosa que no es dona en altres cultures gastronòmiques com la francesa, que els ha incorporat a l’alta cuina. El foie-gras, els ris o lletons, el moll de l’os, el cervell o el fetge són exquisideses que els grans cuiners i cuineres incorporen als seus plats. Però els menuts també formen part, arreu del món, d’una cuina popular i gustosa, i a Catalunya, a més, dels “esmorzars de forquilla”. En aquest llibre hi trobareu tot aquest tipus de receptes en una vuitantena de variacions, de les més populars a les més refinades i pròpies dels grans xefs.

Jaume Fàbrega

Jaume Fàbrega. Historiador, escriptor, periodista i consultor gastronòmic. Professor d’Enogastronomia de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) fins a la jubilació.

És membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), l’Associació Internacional de Crítics d’Art (AICA), la Federació Internacional de Periodistes de Turisme (FIJET), l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) i el Comitè Espanyol d’Història de l’Art (CEHA), entre d’altres. Ha estat professor d’Història de l’Art Contemporani i Teoria i Tècniques de l’Art a la Universitat de Girona, i ha impartit diversos cursos d’art i gastronomia en centres universitaris i culturals d’arreu, així com cursos de doctorat sobre Alimentació Mediterrània a l’Hospital Germans Trias i Pujol. També pronuncia conferències sobre enogastronomia arreu de Catalunya, el País Valencià, la Franja, les Balears, la Catalunya del Nord, França, Espanya i Itàlia.

Ha publicat més de 70 llibres, amb 4 enciclopèdies, considerades obres de referència. Per exemple, La cuina catalana, en 9 volums; La cuina mediterrània, en 3 volums; La cuina del món, en 3 volums, i La cuina. Gastronomia tradicional sana, en 4 volums, que inclou un gran diccionari dels productes alimentaris.

Col·labora en diversos mitjans: Revista de Girona, El Temps, Diari de Girona, Empordà, Regió 7, Revista del Baix Empordà, Vadegust.cat i La Xarxa TV, entre d’altres. També és present a internet amb tres blogs (Bona Vida, Gastronomia Catalana i Catalan Cooking), així com a les xarxes socials.

Recull de premsa

Vilaweb -8/11/2020

Gastronomia i turisme - 3/11/2020