El zoo del Mengele

Gert Nygårdshaug

El zoo del Mengele

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 23,95€

Col·lecció: La Mandràgora, núm. 4

ISBN: 978-84-9034-953-3

Nombre de Pàgines: 400

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2020

Compartir aquesta pàgina a:

El zoo del Mengele

Gert Nygårdshaug

En Mino és un caçador de papallones de la selva tropical i un amant de les aromes, els sons i la diversitat de vida de la jungla. Es guanya la vida recollint papallones peculiars amb el seu pare, però a poc a poc va observant com la seva comunitat està sent explotada i agredida per les principals companyies petroleres, que provoquen una massacre contra la seva família i amics. Amb el temps, el noi es transforma en un temut guerrer amb una set inesgotable de venjança. Al capdavant del famós Grup Mariposa, que té l’objectiu de centrar l’atenció del món cap a la destrucció de la natura a causa de les empreses multinacionals, en Mino surt al món i propaga el terror entre els grans empresaris que amenacen els espais naturals.

En aquesta novel·la, Gert Nygårdshaug combina de manera magistral una capacitat narrativa i una imaginació exuberants amb un drama d’alta tensió que descriu la realitat de l’Amèrica Llatina. El llibre tracta temes com ara l’imperialisme mediambiental, i es basa en les pròpies experiències de l’autor viscudes a la selva americana.

«Millor novel·la noruega dels últims 100 anys» (Festival Internacional de Literatura de Lillehammer, 2007)

Gert Nygårdshaug

Gert Nygårdshaug. Va néixer a Tynset, a les mun· tanyes de Noruega. Des del seu debut literari el 1966, és l’autor de gairebé 40 llibres, que inclouen els gèneres de novel·la juvenil, poesia, contes de fades, thrillers i novel· les policíaques.

La trilogia del Mino (El zoo del Mengele junt amb Himmelblomsttreet, ‘L’arbre de flors del cel’, i Afrodites basseng, ‘La bassa d’Afrodita’) li va aportar un reconeixement immens tant dels crítics com del públic, i també va formar part de la creació d’un nou gènere: el thriller ecològic.

El zoo del Mengele va rebre el premi «Millor novel·la noruega dels últims 100 anys» al Festival Internacional de Literatura de Lillehammer el 2007 i, només en aquest país, n’han venut més de 400.000 còpies. A més, el director nominat als Oscars Espen Sandberg i Motion Blur han comprat els drets de televisió del llibre.

Així mateix, les seves novel·les policíaques on el personatge principal és el xef i criptògraf Fredric Drum també van fer que l’autor aparegués de manera regular a les llistes dels best-sellers noruecs.

Preocupat per la causa medi-ambiental, lluita per la preservació de les selves, especialment l’Amazònia, on ha passat molt de temps.

Recull de premsa

La Vanguardia - 24/12/2020

Diari de Girona - 29/10/2020

Diari Ara - 23/10/2020

ICat / Els experts (a partir dels 51min 26s)- 22/10/2020

El Periódico - 21/10/2020

La Petita Llibreria - 30/09/2020

La Vanguardia - 24/08/2020