Escalada a l’Everest

Escrits complets de George Leigh Mallory

George Leigh Mallory

Escalada a l’Everest

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 19,90€

Col·lecció: Annapurna, núm. 7

ISBN: 978-84-9034-943-4

Nombre de Pàgines: 240

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2020

Compartir aquesta pàgina a:

Escalada a l’Everest

Escrits complets de George Leigh Mallory

George Leigh Mallory

George Leigh Mallory és un dels alpinistes anglesos més mítics, conegut sobretot per la seva expedició del 1924 a l’Everest que li va costar la vida i pel gran enigma que segurament no podrem resoldre mai: ell i el seu company Irvine podrien haver estat els primers homes en ascendir al cim més alt de la Terra, molt abans que ho fes Sir Edmund Hillary el 1953. Així mateix, la troballa del seu cos, 75 anys després, a 8.157 metres d’altitud, completava la fascinació per aquest gran escalador, pioner dels temps moderns i figura indiscutible de la Gran Era de les Exploracions. Amb aquest recull inèdit dels seus influents textos, descobrim un nou vessant poc conegut de Mallory. Són escrits que fins fa poc es trobaven en arxius diversos, i que inclouen les últimes notes que va escriure pocs dies abans de la seva mort. Estan redactats amb una frescor inusual, i s’originen en les cartes diàries que escrivia a la seva esposa Ruth des de les muntanyes europees i des de l’Everest. Coneixerem el Mallory més íntim, intel·lectual i reflexiu en un llibre que combina pensament i acció.

Traduït per: Anna Turró Casanovas

George Leigh Mallory

George Leigh Mallory va néixer el 18 de juny del 1886 a Mobberley i va morir el 8 o 9 de juny del 1924 mentre escalava l’Everest.

Va estudiar a Cambridge i sovintejà el grup de Bloomsbury. De fet, sempre havia somiat ser escriptor, però les obligacions familiars el van portar a fer de professor a Charterhouse i Godalming, i va exercir a la Royal Artillery com a oficial durant la batalla del Somme.

Es va introduir en el món de l’escalada de la mà del seu professor Graham Irving i el seu amic Geoffrey Winthrop Young. La seva habilitat com a muntanyenc era llegendària, i un company seu va descriure els moviments únics de Mallory com a «gairebé serpentins en la seva suavitat».

Va fer ascensions per les muntanyes de la Gran Bretanya i els Alps i va participar en les tres primeres expedicions que van intentar escalar l’Everest (1921, 1922 i 1924). El 1914 es va casar amb Ruth Turner, a la qual dirigia les cartes del present llibre. Van tenir tres fills.

El 1923, durant una conferència als Estats Units, va respondre a la pregunta «Per què voleu escalar l’Everest?» amb la cèlebre frase «Perquè és allà!», que forma part de la llegenda d’aquest alpinista anglès i que el defineix com el poeta de les muntanyes.

Recull de premsa

Revista Muntanya - juny del 2020