Un núvol dins una ampolla i altres experiments

Meteorologia: aire, pressió atmosfèrica, depressions i anticiclons, núvols, fronts, instruments

Jordi Mazón i Marcel Costa

Un núvol dins una ampolla i altres experiments

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 10,50€

Col·lecció: Experimenta!, núm. 3

ISBN: 978-84-9034-918-2

Nombre de Pàgines: 60

Mides: 22 x 22 cm

Enquadernació: Rústica

Data primera edició: Setembre del 2020

Compartir aquesta pàgina a:

Un núvol dins una ampolla i altres experiments

Meteorologia: aire, pressió atmosfèrica, depressions i anticiclons, núvols, fronts, instruments

Jordi Mazón i Marcel Costa

Aquest llibre presenta un conjunt d’experiments sobre meteorologia que permetrà iniciar-te en el món de l’experimentació científica. Podràs demostrar i experimentar amb l’aire i en comprovaràs l’existència, el volum que ocupa i la força que exerceix; podràs visualitzar la formació d’altes i baixes pressions, fronts freds i fronts càlids i la creació de núvols, i construiràs alguns instruments de mesura meteorològics senzills. Cada experiment s’estructura d’una forma similar que respon a quatre preguntes: Què volem demostrar? Què necessitem? Com ho fem? Per què i què ha passat?, i requereixen material senzill i a l’abast de tothom. El llibre és una continuació d’Un submarí d’aire i altres experiments i Un cotxe a reacció i altres experiments, amb experiments sobre meteorologia aptes per a totes les edats, des de primària fins a secundària.

"Editat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat"

Jordi Mazón i Marcel Costa

Jordi Mazón Doctor en Ciències per la UPC. Físic i màster en Climatologia Aplicada per la UB. Professor d’universitat i de secundària al batxillerat internacional. Autor d’una vintena d’articles científics i d’una dotzena de llibres de divulgació científica, entre els quals 100 preguntes de física: per què volen els avions de paper, i per què volen els de debò (Cossetània, 2011) i Un submarí d’aire, i altres experiments (Cossetània, 2014). Ha impartit i coordinat diversos cursos i seminaris de formació del professorat de primària i secundària en l’àmbit de la física, basats en l’experimentació. Des del 2018 és president de l’Associació Catalana de Meteorologia.

Marcel Costa Biòleg i afeccionat a la meteorologia des de ben jove. És professor de ciències de l’ensenyament secundari, actualment a l’Institut Obert de Catalunya, i també exerceix la docència en el màster de professorat de la Universitat Pompeu Fabra. És autor i coautor de diversos llibres de text i de divulgació científica, especialment de l’àmbit de la meteorologia: per exemple, a Cossetània ha publicat Conèixer els núvols (2009), 100 qüestions per entendre l’atmosfera (2008) i 100 qüestions per entendre el canvi climàtic (2018). Ha impartit nombrosos cursos i xerrades divulgatives sobre el temps atmosfèric i el clima. Des de fa anys és vocal de la Junta de l’Associació Catalana d’Observadors Meteorològics.

Recull de premsa

TV3 "InfoK" - 16/11/2020

Mètode - 19/10/202

Sócpetit.cat - 24/09/2020